Vår Spetskompetens

 

Hudhälsa - Inifrån & Ut

Huden är kroppens största organ och fungerar som en skyddsmantel mot yttre påfrestningar. Visste du att den även signalerar hur vår insida mår?

För att kunna ge huden bra förutsättningar krävs det en helhet: individuellt anpassad hudvård, rätt byggstenar inifrån och regelbundna hudvårdsbehandlingar. Detta gör att huden hålls intakt och får möjlighet till optimal hudhälsa. Vår kropp tar upp ca 80% av allt vi applicerar på vår hud & det är därför väldigt viktigt att vara noggrann med innehållet i hudvårdsprodukterna.

Många hudvårdsprodukter innehåller idag både uttorkande alkoholer, syntetiska ämnen, konserveringsämnen & parfymer som jobbar emot hudhälsan & skapar obalanser. Det är därför viktigt att förstå hur huden fungerar, vad huden behöver för att må bra & se till att ta hjälp av en professionell hudterapeut. En icke individuellt anpassad hudvård för just din hudhälsa kan skapa obalanser och trigga hudtillstånd såsom; aknebesvär, eksem, pigmenteringar & torrhet.

Detta är den avgörande faktorn i att jag med erfarenhet & mycket kunskap, valt det renaste & mest näringsberikade den professionella hudvårdsbranschen har att erbjuda. Detta gäller både i behandling & i den hemmavård vi erbjuder, så att du som kund kan känna dig trygg. Vi erbjuder endast rena, väl beprövade ingredienser från trygga hudvårdsmärken med fokus på hudhälsa, som blir fantastiska byggstenar för hudens läkning & ger rätta förutsättningar till optimal hudhälsa.

Jag vet att teamwork mellan dig som kund och mig som hudterapeut är ett vinnande koncept. Jag ger dig inte bara det bästa av min kunskap & mitt engagemang i behandling, jag ger dig även förståelse & kunskap kring din egen hudhälsa samt en långsiktig plan ur ett helhetsperspektiv. Så att du själv kan påverka din egen hudhälsa & få kunskap hur du kan ge den bra förutsättningar. Jag vill skapa en förståelse att hudhälsan inte bara existerar på hudytan, utan att du även förstår att huden pulsar med hur insidan mår. Att allting påverkar hela ditt system på ett eller annat sätt. Att kost, inflammationer, återhämtning, träning, mental hälsa, hormoner, sjukdom & näringsbrister bara är några få delar av det stora pusslet som kommer att avgöra statusen för din hudhälsa.

Huden är spegeln till vårt inre, det är därför vi är i behov av ett stort näringsförråd och inre balans för att huden ska ha en ärlig chans att må bra. Om vi dessutom stressar, har dålig sömnkvalité, inte syresätter kroppen på rätt sätt & har vätskebrist ger vi inte huden de förutsättningar som krävs.

Med min erfarenhet inom hudterapeutyrket samt kompetens inom Näringsmedicin kan jag tänka på kroppen ur ett holistiskt perspektiv, som en helhet. Detta gör att jag inte bara släcker symptomen med dina hudtillstånd utan fokuserar på att behandla grundorsaken för en långsiktig hudhälsa. Från alla vinklar.

Om du kompletterar din ansiktsbehandling med näringsrådgivning ger du dig möjligheten till optimal hudhälsa.

Varmt välkommen att ge din hy en chans till optimal hudhälsa, jag ser fram emot att få hjälpa dig.


---

Nicolina

Ägare, Auktoriserad Hudterapeut och Kostkonsult.
Medlem i SHR & med internationell Cidesco-examen
Advanced skin therapist